Jämför kreditkort Vanliga frågor

Oberoende jämförelse av kreditkort online. Vi jämför ca 60 kreditkort!

Vanliga frågor

Vanliga frågor om kreditkort

Här har vi samlat många av de frågor vi får från våra besökare. Om du inte hittar svaret på någon av dina frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna! Om du har specifika frågor kring ansökan eller hantering av kreditkort rekommenderar vi att du vänder dig direkt till kreditgivarens eller kortutgivarens kundtjänst.

Tänk på att vissa svar kan skilja sig från kreditkort till kreditkort. Så vid specifika frågor är det alltid bäst att du vänder dig direkt till kortutgivare eller kreditgivarens FAQ eller kontaktar deras kundtjänst.

Har du någon övrig fråga är du välkommen att kontakta oss!

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort du handlar med där den som gett ut kreditkortet till dig (bank eller annat kreditinstitut) har gett dig ett uppskov med att betala det du handlar för. Du kan alltså handla och betala din skuld senare. Vanligtvis får du en faktura på det du handlat varje efterkommande månad.

Kan jag beställa kreditkort hos er?

Nej, vi är endast en jämförelsesajt som listar och jämför kreditkort och kreditgivare som erbjuder kreditkort.

Måste jag vara kund hos en bank och måste jag i så fall ha deras kreditkort?

Nej, du måste inte vara kund hos en bank för att ha ett kreditkort. Indirekt blir du kund hos en kreditgivare som kan vara en av de större bankerna när du skaffar ett kreditkort. Det är de som ger uppskov med betalningen och kräver ränta om du inte betalar i tid. Vissa storbanker kan kräva att du endast har kredit hos dem. T.ex. om du har ett bolån och vill ha någon tillhörande försäkring på det kan de kräva att du inte har andra krediter. Har banken inte något krav på detta anser vi att du inte direkt ska tacka ja till din banks erbjudande på kreditkort utan då måste du titta dig runt och se om du kan hitta något kreditkort som är mer anpassad för just dig.

Jag är anställd och använder kreditkort i tjänsten. Kan jag får bonus privat?

Det här är någonting du och din arbetsgivare kommer överens om. Det vanligaste är att arbetsgivaren inte har något som helst problem med att du använder ett privat kreditkort i tjänsten och ersätter dig för dina utgifter. Kanske betalar de även årsavgiften på ditt kreditkort. Notera att arbetsgivaren endast ersätter dig för utgifter som de beviljar, alltså sådana som krävs för ditt arbete. Kreditgivarna och kortutgivarna har inga problem med att du använder ditt kort i tjänsten och tjänar bonuspoäng privat.

Är det inte dyrt med kreditkort?

Här hittar du både dyra och billiga kreditkort. Allt är relativt och det finns ett kreditkort för alla, beroende på livsstil och ekonomisk förmåga. Ett kreditkort med hög årsavgift kan löna sig för exempelvis den som reser väldigt mycket eller på något sätt kan utnyttja de förmåner som följer med och därmed tjäna på att betala den höga årsavgiften. Det finns också kreditkort med ingen eller låg årsavgift som också ger fina förmåner. Så det kan till och med vara lönsamt med ett kreditkort, bara du jämför och läser igenom förutsättningar och förmåner.

Vilket är det bästa kreditkortet?

Vilket som är det bästa kreditkortet är inget man kan svara på. Det beror helt på din livsstil, alltså vad du gillar och är tvungen att spendera pengar på, samt hur din ekonomi ser ut. Tänk igenom det här och titta igenom de kreditkort vi listar här på sidan så kommer du hitta det kreditkort som är det bästa, för just dig!

Vill du hellre ta ett tillfälligt lån istället för kreditkort?

På kreditkungen.se visar vi endast kreditkort. Vill du hellre ta ett lån kan vi istället rekommendera MyStep där du hittar olika typer av lån.