Jämför kreditkort Om kreditkort Kreditkort MasterPass

Oberoende jämförelse av kreditkort online. Vi jämför ca 60 kreditkort!

Kreditkort med MasterPass

kreditkort masterpass

MasterPass är ett relativt nytt begrepp. Det är ett snabbt och smidigt betalsätt utvecklat av MasterCard och lanserades i Sverige i slutet på 2015. MasterPass kan du, förutom med MasterCard, använda med kreditkortstyperna VISA, Diners Club, American Express och Maestro. Med MasterPass har du dina uppgifter som kreditkortsnummer, leveransadress etc säkert sparat centralt och du behöver aldrig fylla dem när du handlar varor eller tjänster på nätet eller i en riktig butik. På så sätt kan dina köp ske betydligt snabbare jämfört med att du ska fylla i ditt namn, kortnummer, pinkod m.m.

För att kunna handla med MasterPass (att masterpassa) krävs det att butiken du handlar hos stödjer detta. Du ser en MasterPass-symbol om så är fallet. Dessutom krävs det att du har registrerat ditt kort genom din bank. Det gör du genom att logga in på banken med BankID, där du skapar en profil med uppgifter som leveransadresser, kortnummer m.m.

Att handla med MasterPass är säkert. När du handlar online måste du signera ditt köp med BankID, vilket numera är väldigt smidigt på mobiltelefon. När du signerar väljer du det, eller ett av de kort, och leveransadress du registrerat. I fysiska butiker ska du kunna använda ditt MasterPass kontaktlöst med hjälp av mobiltelefonen och en mottagarenhet i butiken. Utrullningen av det här betalsättet pågår i skrivande stund, men några butiker är redan anslutna.

En fördel med MasterPass, utöver att det går snabbare att genomföra betalningen, är att du kan gå ut och shoppa och inse att du glömt plånboken hemma, eller helt enkelt medvetet lämna den hemma. Det räcker att ta med mobiltelefonen!