Jämför kreditkort Om kreditkort Okända fakta om kreditkort

Oberoende jämförelse av kreditkort online. Vi jämför ca 60 kreditkort!

Okända fakta om kreditkort

Kreditkort kan tyckas vara ganska enkelt att förstå, men det finns lite roliga och intressanta fakta om kreditkorten som du kanske inte kände till. Visste du t.ex. att det första kreditkorten enbart gick att använda på 27 restauranger i New York? Här nedan har vi samlat några av de sakerna som alla inte känner till när det kommer till kreditkort.

Diners Club det första kreditkortet skapades av en McNamara 1950. Accepterades enbart på 27 restauranger i New York. McNamara trodde kreditkortet bara skulle bli en fluga, men ack så fel han hade.

Idag är de tre största typerna av kreditkort MasterCard, VISA och American Express. Lägger du deras kreditkort efter varandra på marken sträcker de sig tre och ett halvt varv runt jorden. Och detta kallade upphovsmakaren en fluga.

I snitt tjänar dessa företag som ger ut kreditkort 1050 kr per person och år. De lägger ca 700 kr på att behålla få dig och behålla dig som kund. De gör därmed, förstås, en vinst på att tillhandahålla kreditkorten. Men det går ju som vi vet att själv vara den som tjänar på att ha ett kreditkort.

De flesta kreditkorten har en reseförsäkring som medföljer. Det kan dock skilja sig hur omfattande de är. Kolla på varje kort hur omfattande reseförsäkringen är.

Några mer okända kreditkort, som vi inte har här på sida är: American Express Centurion (utfärdas genom inbjudan av American Express), VISA Black Card (kreditkort av rostfritt stål som erbjuder många bekvämligheter), Dubai First Royale Mastercard (kreditkort med guld och diamanter som väldigt få äger).

De två första siffrorna på ditt kreditkort identifierar vem som utfärdat ditt kreditkort. Om nummerserien startar med en 1:a eller 2:a så är det ett flygbolag som utfärdat kortet, startar det med en 3:a är det ett företag i rese eller underhållsbranschen som utfärdat kreditkortet. American Express och Diners Clubs kort börjar också med en 3:a. VISAs kreditkort startar med en 4:a och MasterCards kort startar med en 5:a. Nummer 6 tycks vara reserverat för banker och butiker som utfärdar kreditkort, medan 7 används av bensinstationer. 8 och 9 som är mindre vanliga används av företag inom telekommunikation. Om detta gäller hela världen eller bara i USA låter vi vara osagt och upp till var och en att undersöka.

I Sverige är det VISA som är den mest populära typen av kreditkort.

I Sverige tycks vi också gilla resor. De populäraste bonussystemen/lojalitetsprogramen i Sverige är nämligen EuroBonus och Bank Norwegian CashPoints.